ΑΘΗΝΑ
12:30
|
30.09.2024
Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ενός ανεξάρτητου βουλευτή, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τους : Μάρκο Καφούρο, Χριστίνα Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν.

Για τον Μάρκο Καφούρο, βουλευτή της Ν.Δ., η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, που φέρεται να τελέστηκε το 2018, όταν ο βουλευτής είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Για την βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά, η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τέλεσε το 2018, ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφορικά με τον Χάρη Μαμουλάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο δια παραλείψεως και παραβίασης εργατικής νομοθεσίας, το 2018.

Για τον ανεξάρτητο βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν, η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στην παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το 2019.

Τέλος, η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιαπωνία: Πρόωρες εκλογές στις 27 Οκτωβρίου

Το Ισραήλ σκότωσε στον Λίβανο ηγετικά στελέχη του PFLP και της Χαμάς

Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής

Στο εδώλιο η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση κεφαλαίων της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα