ΑΘΗΝΑ
06:26
|
18.10.2024
Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα είχε εμφανιστεί στο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης ζητώντας «ηρεμία» μετά από ημέρες βίαιων διαδηλώσεων.
Καπνοί από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στη Ντάκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται οι σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών φοιτητών στο Μπαγκλαντές που διεκδικούν  εδώ και μέρες μεταξύ άλλων αλλαγή στη διαδικασία προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 32 νεαρών και τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε φωτιά στα κεντρικά γραφεία της δημόσιας τηλεόρασης του Μπαγκλαντές BTV μετά από είσοδο διαδηλωτών στο χώρο. Ο υπουργός Πληροφοριών του Μπανγκλαντές δήλωσε στο BBC ότι οι εκπομπές είχαν σταματήσει και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει το κτίριο στην πρωτεύουσα.

Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα είχε εμφανιστεί στο δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης ζητώντας «ηρεμία» μετά από ημέρες βίαιων διαδηλώσεων.

Οι φοιτητές πραγματοποιούν διαδηλώσεις με αίτημα την αλλαγή του συστήματος που επιφυλάσσει το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα για τους συγγενείς των ηρώων πολέμου, οι οποίοι πολέμησαν για την ανεξαρτησία της χώρας από το Πακιστάν το 1971.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι το σύστημα αποτελεί διάκριση, ζητώντας προσλήψεις με βάση την αξία. Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει τις διαμαρτυρίες, ενώ σήμερα απενεργοποίησε τις υπηρεσίες Ιντερνετ σε κινητά τηλέφωνα  σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τους φοιτητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα