ΑΘΗΝΑ
16:29
|
20.09.2024
Η 53χρονη κεντρώα Γιαέλ Μπράουν Πιβέ από το κόμμα «Αναγέννηση» του Προέδρου Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της βουλής με 220 ψήφους.
Η πρόεδρος Πιβέ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης επανεξελέγη απόψε η 53χρονη κεντρώα Γιαέλ Μπράουν Πιβέ από το κόμμα «Αναγέννηση» του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παίρνοντας 220 ψήφους, έναντι του κοινού υποψηφίου του αριστερού «Νέου Λαϊκού Μετώπου» Αντρέ Σασενί που πήρε 206 ψήφους. Τρίτος ήρθε ο υποψήφιος του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού», Σεμπαστιέν Σενί με 141 ψήφους.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή: πρέπει να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε, να μπορέσουμε να βρούμε συμβιβασμούς», είπε η Πιβέ στην πρώτη της δήλωση και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε νέες λύσεις» και αυτές πρέπει να βρεθούν «με νέες μεθόδους» σε «μια Εθνοσυνέλευση που είναι ίσως πιο αντιπροσωπευτική του γαλλικού λαού από ποτέ».

Καταλυτικό ρόλο στην εκλογή της κεντρώας υποψήφιας έπαιξαν οι βουλευτές του κόμματος της κλασικής γκωλικής Δεξιάς, «Οι Ρεπουμπλικανοί».

 Σύμφωνα με το Politico.eu, το κόμμα του Μακρόν την τελευταία στιγμή συμμάχησε με τους δεξιούς Ρεπουμπλικάνους βουλευτές γεγονός που εκτιμάται πως του ανοίγει την πόρτα σε «έναν ευρύτερο ρόλο» στο σχηματισμό της επόμενης γαλλικής κυβέρνησης από αυτόν που θεωρούνταν αρχικά μετά τις τελευταίες εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα