ΑΘΗΝΑ
22:24
|
16.09.2024
Μια ομάδα ερευνητών έλαβε υπόψη της παράγοντες όπως το μέγεθος του πληθυσμού, η διάρκεια ζωής και η ελλιπής φύση του αρχείου απολιθωμάτων.
T-Rex
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο T-Rex μπορεί να ήταν 70% μεγαλύτερος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ο βασιλιάς των δεινοσαύρων μπορεί να ήταν 70% βαρύτερος και 25% μακρύτερος από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Παλαιοντολόγοι από το Καναδικό Μουσείο της Φύσης στην Οτάβα του Οντάριο, δήλωσαν ότι ο σαρκοφάγος T-Rex θα μπορούσε να ζυγίζει έως και 15 τόνους, πράγμα που θα τον έκανε 35% βαρύτερο από ένα μέσο σχολικό λεωφορείο.

Σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν πόσο μεγάλος θα μπορούσε να γίνει ο δεινόσαυρος, οι επιστήμονες εξέτασαν πρώτα το αρχείο απολιθωμάτων, το οποίο δείχνει ότι συνολικά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια T-Rex έζησαν κάποτε στη Γη. Αλλά μόλις 32 απολιθώματα ενήλικων ζώων έχουν βρεθεί ποτέ.

Ο μεγαλύτερος T-Rex που έχει καταγραφεί είναι ένα δείγμα με το όνομα «Scotty», το οποίο υπολογίζεται ότι ζύγιζε 19.555 λίβρες (8.870 κιλά) όταν ήταν ζωντανός. Αλλά ο μεγαλύτερος T-Rex «θα ήταν περίπου 70% μεγαλύτερος» από τον Scotty, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Τζόρνταν Μάλλον, ερευνητής και επικεφαλής της παλαιοβιολογίας στο Καναδικό Μουσείο της Φύσης.

Συγκεκριμένα ο Μάλλον η ομάδα του οποίου έλαβε επίσης υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το μέγεθος του πληθυσμού, τον ρυθμό ανάπτυξης, τη διάρκεια ζωής και την ελλιπή φύση του αρχείου απολιθωμάτων, δήλωσε:

Η μελέτη μας δείχνει ότι, για τα μεγάλα απολιθωμένα ζώα όπως ο T-Rex, δεν έχουμε πραγματικά καμία ιδέα από το αρχείο απολιθωμάτων για τα απόλυτα μεγέθη που θα μπορούσαν να έχουν φτάσει.

«Είναι διασκεδαστικό να σκεφτόμαστε έναν T-Rex 15 τόνων, αλλά οι επιπτώσεις είναι επίσης ενδιαφέρουσες από βιο-μηχανική ή οικολογική άποψη», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

NASA: Αστεροειδής μεγέθους «ενός σταδίου» θα πλησιάσει στις 17/9 τη Γη

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρουμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα