ΑΘΗΝΑ
21:49
|
19.09.2024
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενέκρινε επίσημα τον Μασούντ Πεζεσκιάν ως 9ο Πρόεδρο του Ιράν.
Η τελετή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια τελετή στο Imam Khomeini Hosseiniyeh, στην Τεχεράνη, το πρωί της Κυριακής, 28/7, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ενέκρινε τον Μασούντ Πεζεσκιάν ως τον 9ο πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος, ο εκτελών χρέη προέδρου Μοχάμαντ Μοχμπέρ και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων ομάδων.

Η τελετή ξεκίνησε με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Αχμάντ Βαχίντι, ο οποίος ενημέρωσε για τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ο ανώτατος ηγέτης επικύρωσε το προεδρικό διάταγμα του Πεζεσκιάν με βάση την παράγραφο 9 του άρθρου 110 του Συντάγματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Πεζεσκιάν εξελέγη πρόεδρος στην επαναληπτική ψηφοφορία που διεξήχθη στις 5 Ιουλίου, κερδίζοντας τον Σαγιέντ Τζαλιλί. Ο επαναληπτικός γύρος διεξήχθη μια εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των πρόωρων προεδρικών εκλογών για να βοηθήσει στην επιλογή του διαδόχου του εκλιπόντος προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στο δυτικό Ιράν στις 19 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα