ΑΘΗΝΑ
10:34
|
20.09.2024
Η αγορά προτείνεται για την ενίσχυση του δολαρίου των ΗΠΑ έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού.
Bitcoin
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια γερουσιαστής των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι σύντομα θα εισαγάγει νομοθεσία για την εφαρμογή ενός «προγράμματος αγοράς Bitcoin 1 εκατομμυρίου μονάδων» για μια καθορισμένη περίοδο.

Η πρόταση της Σίνθια Λούμμις αποσκοπεί στην «υπερφόρτωση του δολαρίου των ΗΠΑ» με τη δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος Bitcoin για την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού και «την εδραίωση της ηγεσίας των ΗΠΑ στο ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», σύμφωνα με μια δήλωση.

Ενώ το ποσό αξίζει περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin, το πρόγραμμα θα επιδιώξει να αποκτήσει ένα συνολικό μερίδιο περίπου 5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin, αντικατοπτρίζοντας το μέγεθος των αποθεμάτων χρυσού που κατέχουν οι ΗΠΑ.

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής από την πολιτεία του Γουαϊόμινγκ δήλωσε πως:

Η δημιουργία ενός στρατηγικού αποθεματικού Bitcoin θα εξασφάλιζε σταθερά τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα στον 21ο αιώνα και θα εξασφάλιζε ότι θα παραμείνουμε ο παγκόσμιος ηγέτης στην οικονομική καινοτομία.

Ενώ, πρόσθεσε πως:

Οι οικογένειες σε όλο το Γουαϊόμινγκ και τις ΗΠΑ παλεύουν να συμβαδίσουν με τα ραγδαία αυξανόμενα ποσοστά πληθωρισμού και το κόστος που σπάει ρεκόρ, ενώ το εθνικό μας χρέος φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα- τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές των Αμερικανών με τη διαφοροποίηση στο Bitcoin και τη διασφάλιση του οικονομικού μας μέλλοντος.

Η Λιούμμις είναι μέλος της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης της Γερουσίας, της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων της Γερουσίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Επικεντρώνεται σε θέματα γης, ενέργειας, φυσικών πόρων και χρηματοδότησης και τεχνολογίας, όπως το Bitcoin και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου ασφαλών θησαυροφυλακίων Bitcoin που λειτουργεί από το Υπουργείο Οικονομικών με νομοθετικές απαιτήσεις, εξασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο φυσικής και κυβερνοασφάλειας για τα χαρτοφυλάκια Bitcoin του έθνους, σύμφωνα με τη δήλωση.

Στοχεύει επίσης στην επιβεβαίωση των δικαιωμάτων αυτοελέγχου των ιδιωτών κατόχων Bitcoin, τονίζοντας ότι το στρατηγικό απόθεμα Bitcoin δεν θα παραβιάζει τις ατομικές οικονομικές ελευθερίες.

Το νομοσχέδιο θα πληρωθεί με τη διαφοροποίηση των υφιστάμενων κονδυλίων εντός του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος και του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει η δήλωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν επί του παρόντος στρατηγικά αποθέματα σε ορισμένα σκληρά περιουσιακά στοιχεία κρίσιμα για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο. Η δημιουργία ενός στρατηγικού αποθέματος Bitcoin για την ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ με ένα ψηφιακό σκληρό περιουσιακό στοιχείο θα διασφαλίσει τη θέση του έθνους μας ως παγκόσμιου οικονομικού ηγέτη για τις επόμενες δεκαετίες.

Ενώ προστίθεται πως:

Αυτό το στρατηγικό απόθεμα Bitcoin θα πρέπει να κρατήσει το Bitcoin για 20 χρόνια, το μόνο πράγμα για το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου είναι η αποπληρωμή του εθνικού χρέους της χώρας μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα