ΑΘΗΝΑ
18:25
|
19.09.2024
Συμμετέχουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ενώσεις ιατρών και ιατρικοί σύλλογοι. Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στη Βουλή ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Συλλαλητήρια και απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 29 Ιούλη, ημέρα ψήφισης του ν/σ με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» στην ολομέλεια της Βουλής, εργαζόμενοι, ενώσεις, σύλλογοι και σωματεία του υγειονομικού κλάδου με αίτημα την απόσυρσή του. Μέχρι στιγμής, αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε επίσης το ρεπορτάζ στο Κοσμοδρόμιο σε 2 Μέρη για το νέο ν/σ:

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στη Βουλή, όπου εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους σε δομές απεξάρτησης και ψυχικής υγείας.

«Απαιτούμε το σχέδιο-νόμου να αποσυρθεί! Τους λέμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά. Ο αγώνας όλων μας δεν σταματά, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός διεκδίκησης, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της έρευνας, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.:

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στη ψυχική υγεία και απεξάρτηση, η επιστημονική κοινότητα, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειές τους, το σύνολο της κοινωνίας, έχουν καταδικάσει το σχέδιο νόμου – έκτρωμα με διάφορους τρόπους, στηρίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έρχεται τη Δευτέρα 29 Ιουλίου να υπερασπιστεί τη ψήφισή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να διαλύσει, ότι έχει μείνει όρθιο στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΕ και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία 2021 – 2030.. Η ψήφισή του θα αποτελέσει προπομπό, για όσα δρομολογούνται το επόμενο διάστημα συνολικά στο ΕΣΥ.

Καλούμε την ημέρα ψήφισης, στην Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, όλους τους υγειονομικούς, την επιστημονική κοινότητα και τους αντίστοιχους φορείς, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την νεολαία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τους θεραπευόμενους των προγραμμάτων απεξάρτησης και τις οικογένειές τους, προκειμένου να χτίσουμε τείχος μπροστά σε ένα σχέδιο νόμου – ταφόπλακα των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Απαιτούμε το σχέδιο – νόμου να αποσυρθεί! Τους λέμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά. Ο αγώνας όλων μας δεν σταματά, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός διεκδίκησης, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της έρευνας, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ

Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ). Παράλληλα η Ένωση καλεί και σε απογευματινό συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ., στο ΥΜΑΘ.

Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στα Λιοντάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα