ΑΘΗΝΑ
09:03
|
20.09.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε το Ισραήλ με εισβολή, με το ισραηλινό ΥΠΕΞ να τον συγκρίνει με τον Σαντάμ Χουσεΐν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αυστηρή αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τοπική οργάνωση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στη γενέτειρα του, Ριζούντα.

Αναφερόμενος στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε το Ισραήλ με εισβολή, συγκρίνοντας το με τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Αγαπητοί αδελφοί, τίποτα από αυτά δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να το κάνει αυτό στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», είπε ο  Ερντογάν.

Άμεση ήταν η απάντηση του ο υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος προχώρησε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, με την φωτογραφία του Τούρκου προέδρου και του ιρακινού πρώην προέδρου του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Κατς συνόδευσε τις φωτογραφίες λέγοντας: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε».

Αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε δική του ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία σύγκρινε τον Νετανίαχου με τον Χίτλερ.

«Όπως τελείωσε ο γενοκτόνος Χίτλερ, έτσι θα τελειώσει και ο γενοκτόνος Νετανιάχου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όπως οι γενοκτονικοί Ναζί λογοδότησαν, θα λογοδοτήσουν και αυτοί που προσπάθησαν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους. Η ανθρωπότητα θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων. Δεν θα καταστρέψετε τους Παλαιστίνιους», καταλήγει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα