ΑΘΗΝΑ
09:05
|
20.09.2024
«Έχω δει τεθωρακισμένα οχήματα, ολόιδια με αυτά της Roshel, να χρησιμοποιούνται για να απαγάγουν μέλη της οικογένειάς μου», ανέφερε νεαρός Παλαιστίνιος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα, Τρίτη, την είσοδο του εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων «Roshel Armored Vehicles» στην περιοχή του Τορόντο στον Καναδά, καταγγέλλοντας τις φερόμενες σχέσεις της εταιρείας με τον στρατό του Ισραήλ.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από την καναδική κυβέρνηση να αρνηθεί τις άδειες εξαγωγής όπλων που έχει ζητήσει η Roshel για την αποστολή θωρακισμένων οχημάτων στο Ισραήλ και να επιβάλει πλήρες εμπάργκο όπλων, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο Αχντάμ, μέλος του Παλαιστινιακού Κινήματος Νεολαίας, μοιράστηκε προσωπικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας: «Έχω δει τεθωρακισμένα οχήματα, πανομοιότυπα με αυτά εδώ στον χώρο στάθμευσης της Roshel, να χρησιμοποιούνται για να απαγάγουν μέλη της οικογένειάς μου και φίλους μου στη Δυτική Όχθη, περισσότερες φορές απ’ όσες μπορώ να μετρήσω», είπε.

«Εγώ ο ίδιος είχα υποστεί ξυλοδαρμό και ψυχολογική βασανιστήρια όταν ήμουν 10 χρονών, απλά επειδή βρισκόμουν έξω όταν οι [ισραηλινοί] στρατιώτες εισέβαλαν στη γειτονιά μου στο στρατόπεδο προσφύγων Τούλκαρεμ, χρησιμοποιώντας αυτά τα οχήματα. Ως κάτοικος του Μπράμπτον [του Καναδά] για πάνω από 10 χρόνια, ήταν τρομακτικό για μένα να ανακαλύψω ότι υπάρχει ένα εργοστάσιο τόσο κοντά στο σπίτι μου που κατασκευάζει και εξάγει θωρακισμένα οχήματα στο Ισραήλ».

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου, εμποδίζοντας το προσωπικό από το να εισέλθει στους χώρους του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα