ΑΘΗΝΑ
01:24
|
22.09.2024
Τα λουκούλλεια γεύματα που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος ειδικά στον βασιλιά Κάρολο Γ' και τον Ινδό πρωθυπουργό προκάλεσαν έλλειμμα 8,3 εκατ. ευρώ.
Μακρόν και Κάρολος Γ' στο τραπέζι της χλιδής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βασιλικά γεύματα παραθέτει στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με αποτέλεσμα τη διασπάθιση τεράστιων ποσών από τα χρήματα των Γάλλων φορολογουμένων για λουκούλλεια γεύματα σε Προέδρους και βασιλιάδες.

Αποκαλυπτικά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα από το Ανώτατο Ελεγκτικό Δικαστήριο της Γαλλίας, Cour des Comptes, με αφορμή «τρύπα»  8,3 εκατομμύρια ευρώ στις δαπάνες του προϋπολογισμού για τις πολυτελείς δεξιώσεις του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Politico.eu, που επικαλείται την έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, φωτιά στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για τις δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο έβαλαν δύο πολυτελέστατα  κρατικά δείπνα.

Eκείνο προς τιμήν του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και εκείνο προς τον Βρετανό βασιλιά Κάρολο Γ’ που ήταν και ακριβότερο και συμπεριελάμβανε μπλε αστακό, ροδοπέταλα, αμυγδαλωτά, ροζ μακαρόν και κρασί αξίας 40.000 ευρώ με το συνολικό κόστος  να αγγίζει μισό εκατομμύριο ευρώ (για την ακρίβεια 475.000 ευρώ).

Συνολικά, οι δαπάνες  για τα δείπνα της χλιδής στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν τα 125 εκατομμύρια ευρώ προκαλώντας στον προϋπολογισμό του Ελιζέ τρύπα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνονται αρκετές ζημιές από περιπτώσεις «κακών δεξιοτήτων προγραμματισμού» που εκτιμώνται σε  τουλάχιστον 830.000 ευρώ που προκλήθηκαν από την ακύρωση 12 ταξιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα