ΑΘΗΝΑ
07:42
|
27.04.2024
Ενθουσιασμένη και περήφανη η μεγάλη κυρία της κάντρι που η δωρεά του 1 εκ. δολαρίων έπιασε τόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σταρ θρύλος της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον δηλώνει περήφανη και ενθουσιασμένη που με τη δωρεά της συνέβαλε στην έρευνα και στην ανάπτυξη ενός εκ των πιο αποτελεσματικών και ελπιδοφόρων εμβολίων κατά της νόσου Covid-19.

Η πολυπράγμων Αμερικανίδα (μουσικός, συνθέτης, τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας) είχε δωρίσει τον Απρίλιο ένα εκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο της Moderna. Ο δρ. Νάζι Αμπουμράντ του Ινστιτούτου Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ των ΗΠΑ ήταν αυτός που μύησε την Πάρτον στον κόσμο των εμβολών και στη “συναρπαστική πρόοδο” που συντελείται στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Moderna.

Ο Αμπουμράντ και η 74χρονη τραγουδίστρια έγιναν φίλοι έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε το 2014 η Πάρτον, για το οποίο νοσηλεύτηκε στο Ινστιτούτο Βάντερμπιλτ. 



“Είμαι σίγουρη ότι πολλά, πολλά εκατομμύρια δολάρια από πολλούς ανθρώπους διατέθηκαν σε αυτό το ταμείο της έρευνας, αλλά ένιωσα πολύ υπερήφανη που συμμετείχα σε αυτό το μικρό σπόρο χρημάτων, ο οποίος ελπίζω ότι θα μεγαλώσει και θα γίνει κάτι σπουδαίο και θα βοηθήσει να γιατρευτεί αυτός ο κόσμος. Ένας Θεός ξέρει πόσο το χρειαζόμαστε”, δήλωσε η Ντόλι Πάρτον στην εκπομπή The One Show του BBC.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Βάντερμπιλτ δήλωσε ότι το “γενναιόδωρο” δώρο της κ. Πάρτον έχει βοηθήσει σε πολλές υποσχόμενες ερευνητικές πρωτοβουλίες .

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της εμφάνισε αποτελεσματικότητα σχεδόν 95%. Το εμβόλιο της Moderna είναι πολύ κοντά στη λογική και τις ‘επιδόσεις’ του εμβολίου της Pfizer, άρα και εξίσου πειραματικό. H Moderna κατά την παρουσίαση του εμβολίου της έκανε λόγο για “σπουδαία μέρα” στον αγώνα κατά της Covid-19 και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τη φόρμουλα του εμβολίου για έγκριση εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα