ΑΘΗΝΑ
06:41
|
20.09.2024
Στη συνέχεια, η σορός του ηγέτη της Χαμάς θα μεταφερθεί στο Κατάρ, όπου θα ενταφιαστεί την Παρασκευή.
Ιρανός κρατά μια φωτογραφία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την Τετάρτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη τελετή για τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε μια «προδοτική σιωνιστική επιδρομή στην κατοικία του στην Τεχεράνη», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού κινήματος.

Η κηδεία θα τελεστεί στην Τεχεράνη και η σορός του θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο Κατάρ και συγκεκριμένα στην Ντόχα, όπου θα ενταφιαστεί την Παρασκευή, παρουσία εκπροσώπων παλαιστινιακών κινημάτων όπως και Αράβων και μουσουλμάνων ηγετών, διευκρίνισε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Μεσίστιες οι σημαίες στα παλαιστινιακά εδάφη

Από μεριάς του, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κήρυξε ημέρα πένθους την σημερινή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του προέδρου του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Ο πρόεδρος έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλες τις επίσημες παλαιστινιακές υπηρεσίες, στις επαρχίες της Δυτικής Όχθης, ενώ νωρίτερα κάλεσε τον παλαιστινιακό λαό να παραμείνει ενωμένος, υπομονετικός και αποφασιστικός απέναντι στην ισραηλινή κατοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα