ΑΘΗΝΑ
08:58
|
20.09.2024
Ο Ράμι Αλ-Ριφ και ο Ράμι Αλ-Ριφ μπήκαν στη λίστα με τους 165 νεκρούς δημοσιογράφους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου του 2023.
Νεκροί δημοσιογράφοι του Al Jazeera
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera, Ισμαήλ Αλ-Γκούλ και ο εικονολήπτης του Ράμι Αλ-Ριφ σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πριν από την τελευταία θανατηφόρα επίθεση, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θεωρούνταν ήδη η πιο θανατηφόρα σύγκρουση για δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο. Και οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν μαζί, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν το αυτοκίνητό τους στην πόλη της Γάζας.

«Καταδικάζουμε τη στόχευση και τη δολοφονία Παλαιστινίων δημοσιογράφων και θεωρούμε το Ισραήλ υπεύθυνο για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις ομάδες μέσων ενημέρωσης να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει αυτές τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις», αναφέρει ανακοίνωση.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανέφερε τον αριθμό των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που σκοτώθηκαν στις 5 Ιουλίου σε 108 από την έναρξη του πολέμου, καθιστώντας την την πιο θανατηφόρα περίοδο, από τότε που η ομάδα άρχισε να συλλέγει δεδομένα το 1992.

https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/7/31/israels-war-on-gaza-live-israel-hits-beirut-in-assassination-operation
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα