ΑΘΗΝΑ
05:24
|
20.09.2024
Το κρούσμα ρατσισμού σε γυμνάσιο του Κέιπ Τάουν προκαλεί σάλο στη Νότια Αφρική και επαναφέρει την κουβέντα για τη μάστιγα του ρατσισμού.
Είχαν τους συμμαθητές τους κλεισμένους σε κλουβιά και τους έβγαλαν στο...σφυρί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο προκαλεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC από τη Νότια Αφρική σχετικά με αποτρόπαιο κρούσμα ρατσισμού στο γυμνάσιο του Κέιπ Τάουν, Pinelands High School.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, τέσσερις λευκοί (Αφρικάνερς) μαθητές γυμνασίου καταγράφονται σε βίντεο να βγάζουν σε…πλειστηριασμό μαύρους συμμαθητές τους πουλώντας τους σαν «σκλάβους».

Το βίντεο έδειξε τους μαύρους μαθητές κλεισμένους σε κλουβί ενώ οι άλλοι συμμαθητές τους, ανάμεσά τους και αρκετά κορίτσια, έκαναν τις προσφορές τους, σε συνθήκες πανδαιμόνιου.

Οι τέσσερις ρατσιστές μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο, ενώ παραμένουν σε εξέλιξη έρευνες της διεύθυνσης με συνεντεύξεις από άλλους 24 μαθητές που εμπλέκονταν στο επεισόδιο.

Το αποκρουστικό συμβάν σχολικού ρατσισμού είδε το φως της δημοσιότητας, όταν είδε το αποκρουστικό βίντεο η μητέρα ενός 14χρονου μαθητή ο οποίος ήρθε στα χέρια με άλλους μιγάδες συμμαθητές που προσπάθησαν να τον βάλουν σε κλουβί με σκοπό να τον «δημοπρατήσουν» σαν «σκλάβο».

Το περιστατικό καταγράφεται ενώ έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια από την κατάρρευση του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική προκάλεσε σάλο σε όλη τη χώρα ενώ η Νοτιοαφρικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SAHRC) ανακοίνωσε άμεσα τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα