ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.09.2024
Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε εκ νέου ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ έναντι του Ιράν και των «τρομοκρατικών ομάδων αντιπροσώπων του».
Η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, συμμετείχε επίσης στη συνομιλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συζήτησαν «νέες στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ» για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί έναντι «όλων των απειλών» κατά τη διάρκεια μιας κλήσης την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η συνομιλία ακολούθησε τη δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε εκ νέου ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ έναντι του Ιράν και των «τρομοκρατικών ομάδων αντιπροσώπων του, Χαμάς, Χεζμπολάχ και Χούθι», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «πεπεισμένη» ότι το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ εντός των επόμενων ημερών και ετοιμάζεται να το αντιμετωπίσει, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της άμυνας του Ισραήλ, «συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να συμπεριληφθούν νέες αμυντικές στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ». Η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις, συμμετείχε επίσης στη συνομιλία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το Axios, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι τα ιρανικά αντίποινα θα είναι παρόμοια με την επίθεση του Απριλίου, όταν η Τεχεράνη εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο Ισραήλ ως απάντηση στον βομβαρδισμό ιρανικού προξενείου στη Συρία, ο οποίος σκότωσε επτά στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών. Ωστόσο, η εκδίκηση αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σε έκταση και θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «εξάλειψε» τον ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ σε αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη την ετοιμότητα της μαχητικής οργάνωσης να χτυπήσει εναντίον του Ισραήλ.

«Δεν μιλάμε πλέον για χωριστά μέτωπα. Αυτή είναι μια ανοιχτή εκστρατεία σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι [ο πόλεμος] έχει εισέλθει σε μια νέα φάση», είπε μεταξύ άλλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα