ΑΘΗΝΑ
06:36
|
20.09.2024
Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως η ιρανική επίθεση θα γίνει σε συντονισμό με την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Κάψιμο ισραηλινής σημαίας στο Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυτικές μυστικές υπηρεσίες εικάζουν πως το Ιράν μπορεί να εξαπολύσει σφοδρά αντίποινα κατά του Ισραήλ (για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31/7) κατά την ημέρα Tisha B’Av (που σημαίνει «η ένατη μέρα του μήνα Αβ») που φέτος πέφτει στις 12 και 13 Αυγούστου.

Κατά τη μέρα αυτή κορυφώνονται οι προσευχές και η περίοδος νηστείας σε ανάμνηση της καταστροφής του πρώτου και δεύτερου Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Οι πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλούνται ισραηλινά ΜΜ μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Jerusalem Post που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως η ιρανική επίθεση θα γίνει σε συντονισμό με την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Αφίσα του δολοφονηθέντος αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια σε παλαιστινιακό καταυλισμό στη Βηρυτό

Το Ισραήλ προκαλεί με τη στήριξη ΗΠΑ και άλλων συμμάχων

Απέναντι σε αυτές τις κινήσεις και σενάρια, οι ΗΠΑ προχωρούν σε αύξηση των πολεμικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή έχοντας ήδη αναπτύξει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt στον Περσικό Κόλπο και τουλάχιστον 11 πολεμικά πλοία στην ίδια περιοχή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Ισραήλ από την άλλη ισχυρίζεται πως είναι ετοιμοπόλεμο απέναντι σε κάθε απειλή, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει την στρατιωτική υποστήριξη όχι μόνο από τις ΗΠΑ αλλά και από τη Βρετανία και ενδεχομένως τη Γαλλία και Άραβες συμμάχους του όπως η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως είχε γίνει και στις 13 Απριλίου με την απόκρουση των ιρανικών αντιποίνων στο Ισραήλ για την ισραηλινή επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα