ΑΘΗΝΑ
06:12
|
20.09.2024
Η κατρακύλα των μετοχών της Intel έρχεται μετά τις ανακοινώσεις για ζημιές 1,61 δισ. δολάρια και τις απολύσεις 15.000 εργαζομένων.
Intel
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταρρέει η μετοχή της αμερικανικής εταιρίας κατασκευής μικροεπεξεργαστών (chip) Intel μετά και από την απόφασή της να απολύσει 15.000 υπαλλήλους της επικαλούμενη σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης κόστους 10 δις. δολαρίων μετά την καταγραφή καθαρών ζημιών ύψους 1,61 δις. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο τρέχοντος έτους.

Τα σχέδια απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων κυρίως σε τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ και διοικητικούς ρόλους, ανακοινώνονται ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο, η Intel είχε πάρει 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση, για να μπορέσει να ανακάμψει.

Τις τελευταίες ώρες η μετοχή της εταιρίας στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ υποχώρησε κατά 27%, επίδοση που θεωρείται η δεύτερη χειρότερη από την πτώση της αξίας των μετοχών κατά 31% τον Ιούλιο του 1974.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέσλινγκερ ) μιλώντας σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίστηκε αποφασισμένος να εξασφαλίσει την επιβίωση της εταιρίας δηλώνοντας: «Εχουμε χαράξει ένα τολμηρό ταξίδι ανοικοδόμησης της εταιρείας, το οποίο θα φέρουμε εις πέρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

ΗΠΑ: Με shutdown απειλείται ξανά η κυβέρνηση

Υβριδική επίθεση στη Βηρυτό: Προοίμιο χερσαίας επίθεσης ή απόγνωσης;

Στις ΗΠΑ η FED μείωσε το επιτόκιο 0,50%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα