ΑΘΗΝΑ
07:48
|
20.09.2024
Ο νέος ηγέτης δήλωσε ότι η δολοφονία του Χανίγια ενισχύει την αποφασιστικότητα των Παλαιστινίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ επανέλαβε την Παρασκευή ότι το κίνημα δεν θα αναγνωρίσει το Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, «ενισχύει μόνο τον λαό μας».

Έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της τελετής κηδείας του σωματοφύλακά του Ουασίμ Αμπού Σαμπάν στο τέμενος Ιμάμ Μουχάμμαντ μπιν Αμντούν Ουαχάμπ στη Ντόχα του Κατάρ.

Δήλωσε ο Μεσάαλ:

Δεν θα συμβιβαστούμε με τις αρχές μας και δεν θα αναγνωρίσουμε το Ισραήλ. Ο λαός μας θα διατηρήσει την εθνική μας ενότητα, συνεχίζοντας τον δρόμο του τζιχάντ, της αντίστασης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Οι εχθροί μας (Ισραήλ) δεν παίρνουν το μάθημα, σκοτώνουν τους ηγέτες μας εδώ και εκατό χρόνια, τι συνέβη; Κάθε φορά που ένας ηγέτης εκτελείται, έρχεται ένας άλλος- αυτό κάνει το λαό μας μόνο πιο δυνατό.

Ο Χανίγια δολοφονήθηκε την Τετάρτη στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη. Η Χαμάς και το Ιράν κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία, αλλά το Τελ Αβίβ δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί την ευθύνη.

Η δολοφονία έγινε λίγες ώρες μετά τον θάνατο του διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα