ΑΘΗΝΑ
13:21
|
24.09.2024
Ο Λόιντ Όστιν υπογράφει υπόμνημα με το οποίο αποσύρεται από τις συμφωνίες σε υποθέσεις της στρατιωτικής επιτροπής της 11ης Σεπτεμβρίου.
Λόιντ Όστιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακάλεσε την Παρασκευή τις συμφωνίες απολογίας που συμφωνήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας με τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και δύο φερόμενους ως συνεργούς του.

Συγκεκριμένα, το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σήμερα, ο υπουργός (Λόιντ) Όστιν υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο επιφυλάσσει στον εαυτό του τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα να συνάπτει προδικαστικές συμφωνίες με τους κατηγορούμενους στις υποθέσεις της στρατιωτικής επιτροπής της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ως η ανώτερη αρχή σύγκλησης, ο υπουργός αποσύρθηκε επίσης από τις προδικαστικές συμφωνίες που είχαν υπογραφεί σε αυτές τις υποθέσεις.

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο Ουαλίντ Μοχάμεντ Σαλίχ Μουμπάρακ μπιν Αττάς και ο Μουσταφά Άχμεντ Άνταμ αλ Χαουσάουι κατέληξαν σε συμφωνίες απολογίας με τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν το 2008 και το 2012 σε σχέση με τον φερόμενο ρόλο τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, αφού οι άνθρωποι της Αλ Κάιντα κατέλαβαν δύο αεροπλάνα και τα έριξαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Οι Αλί Αμπντούλ Αζίζ και Ραμζί μπιν Αλ Σιμπ κατηγορήθηκαν ομοίως για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα αποστολή όπλων από την Αίγυπτο στη Σομαλία εν μέσω όξυνσης στο Κέρας της Αφρικής

Λίβανος: Φόβοι για περιφερειακή σύγκρουση στον απόηχο της μεγάλης ισραηλινής επίθεσης (upd)

Κρήτη: Τρία εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα