ΑΘΗΝΑ
12:35
|
23.09.2024
Οι απαιτήσεις για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, θα καθοριστούν από την κυβέρνηση σε συντονισμό με την Τράπεζα της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του ενέκρινε νόμο που νομιμοποιεί την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία. Το έγγραφο προήλθε από ομάδα βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις χρηματοπιστωτικές αγορές Anatoly Aksakov.

Το έγγραφο υποβλήθηκε προς εξέταση στην κάτω βουλή τον Νοέμβριο του 2022 και τον Απρίλιο του 2024, η αναθεωρημένη έκδοσή του υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα.

Οι απαιτήσεις για τις δραστηριότητες των φυσικών και νομικών προσώπων που εξορύσσουν ψηφιακό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων σε δεξαμενές εξόρυξης, καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα που οργανώνουν τις δραστηριότητές τους, θα καθοριστούν από τη ρωσική κυβέρνηση σε συντονισμό με την Τράπεζα της Ρωσίας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης θα παρακολουθεί τη συμμόρφωση με αυτές τις απαιτήσεις.

Μόνο οι ρωσικές νομικές οντότητες και οι μεμονωμένοι επιχειρηματίες που θα περιλαμβάνονται σε μητρώο θα έχουν δικαίωμα εξόρυξης. Τα φυσικά πρόσωπα που δεν υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης ενέργειας που έχει θέσει η ρωσική κυβέρνηση θα έχουν το δικαίωμα να εξορύσσουν ψηφιακό νόμισμα χωρίς να περιλαμβάνονται στο μητρώο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκα: Από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο στην προεδρία της Σρι Λάνκα

Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς (upd)

Αυτόνομο μουσουλμανικό κρατίδιο στο κέντρο των Τιράνων ιδρύει ο Ράμα

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα