ΑΘΗΝΑ
11:42
|
22.09.2024

Με 133 ψήφους υπέρ, 115 κατά και δύο αποχές ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο νόμου του προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 133 ψήφους υπέρ, 115 κατά και δύο αποχές ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο νόμου του προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντεζ με σκοπό την επιβολή φόρου της τάξης του 3,5% σε κατέχοντες μεγάλη περιουσία αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων.

Το νομοσχέδιο τώρα προωθείται για ψήφιση στη Γερουσία όπου το κυβερνών κόμμα έχει πλειοψηφία.

Η πρόταση για την επιβολή του νέου φόρου αφορά μόλις 0,08% του πληθυσμού της Αργεντινής.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα μαζέψει τουλάχιστον  3,7 δις. δολάρια ώστε να χρηματοδοτήσει το 20% των δαπανών που έχει καταβάλλει ως τώρα για την αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικών υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid19.

Επίσης ένα μέρος των χρημάτων υπολογίζεται να συγκεντρωθεί για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

Αντίθετα με την επιβολή του νέου νόμου στους πάμπλουτους Αργεντινούς είναι ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο συνασπισμός «Μαζί για την Αλλαγή» του πρώην προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα