ΑΘΗΝΑ
09:02
|
20.09.2024
Ο Αϊμάν Σαφάντι θα ταξιδέψει στο Ιράν την Κυριακή για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις με τον Ιρανό ομόλογό του.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi παρευρίσκεται σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη διάσκεψη "Call for Action: Urgent Humanitarian Response for Gaza", στη Νεκρά Θάλασσα, Ιορδανία, 11 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι θα ταξιδέψει στο Ιράν την Κυριακή σε μια σπάνια επίσκεψη για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις με τον Ιρανό ομόλογό του μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, σύμφωνα με το Reuters.

Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν εκτοξευθεί μετά τη δολοφονία του Χανίγιε την Τετάρτη, η οποία ήρθε μια ημέρα μετά το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό που σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ, έναν ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανέζικης οργάνωσης Χεσμπολάχ.

Η Χαμάς και το Ιράν έχουν κατηγορήσει και οι δύο το Ισραήλ ότι διεξήγαγε τη δολοφονία του Χανίγιε και έχουν δεσμευτεί να αντεπιτεθούν. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον θάνατο ούτε το αρνήθηκε.

Η επίσκεψη του Σαφάντι στο Ιράν ακολουθεί τις συνεχιζόμενες διπλωματικές επαφές των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Αιγύπτου το Σάββατο για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση.

Το Ιράν και η Ιορδανία επιδιώκουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά τις πρόσφατες εντάσεις που σχετίζονται με το Αμμάν που κατηγορεί φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στη Συρία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη χώρα και τη συμμετοχή της στην αναχαίτιση της πρώτης άμεσης επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ τον περασμένο Απρίλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα