ΑΘΗΝΑ
03:07
|
19.09.2024
ΕΕΔΥΕ: «Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας».
Σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στις 8μμ στη στάση Μετρό «Ακρόπολη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τα 79 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου στην Ακρόπολη, στη στάση Μετρό «Ακρόπολη» στις 8 μ.μ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής.
• Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, να επιστρέψει η φρεγάτα Ψαρά από την Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν», τονίζει η ΕΕΔΥΕ.
• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μετον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Ανάλογη κινητοποίηση οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο.

Στην Πάτρα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

Στα Χανιά, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων  διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Κατεχάκη (στο Ενετικό Λιμάνι, μπροστά στο θέατρο Μ. Θεοδωράκης). Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα του Μάνου Μαλαξιανάκη.

Στην Καβάλα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην είσοδο του Τελωνείου.

Στην Λέσβο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 7 μ.μ., στη πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα