ΑΘΗΝΑ
06:31
|
20.09.2024
Η Ισραηλινή υπουργός Μεταφορών λέει ότι θα φροντίσει να επιστρέψει στο σπίτι κάθε Ισραηλινός, παρά τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω του φόβου για χτύπημα του Ιράν.
Η αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Ben Gurion, την Κυριακή 4 Αυγούστου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εγκλωβισμένοι Ισραηλινοί, των οποίων οι πτήσεις για την πατρίδα τους από μέρη σε όλο τον κόσμο ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης ασφαλείας, θα βρουν πτήσεις για το Ισραήλ, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, από την Ελλάδα, σύμφωνα με την υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγκεβ.

«Όσοι θέλουν να πετάξουν μπορούν, δεν υπάρχει οδηγία ή πρόβλημα, απλά λάβετε υπόψη ότι οι πτήσεις επιστροφής στο Ισραήλ θα καθυστερήσουν», είπε η υπουργός το βράδυ της Κυριακής σε συνέντευξη Τύπου στο Ισραήλ, σχετικά με την ακύρωση πτήσεων από ξένες αεροπορικές εταιρείες λόγω των εντάσεων ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 3.000 Ισραηλινοί στο εξωτερικό είναι επί του παρόντος εγκλωβισμένοι, καθώς μια σειρά αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους από και προς το Ισραήλ, υπό τον φόβο ενός επερχόμενου χτυπήματος από το Ιράν ή και την Χεζμπολάχ.

Η υπουργός Μεταφορών διέταξε το υπουργείο της να εκμεταλλευτεί και θαλάσσιες μεταφορές από την Κύπρο για να βοηθήσει τους Ισραηλινούς που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ πάντα υπάρχει και η επιλογή τής προγραμματισμένης χρήσης των στρατιωτικών μεταφορών Hercules για τον ίδιο σκοπό.

«Ζητείται από τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο εξωτερικό και ενδιαφέρονται για την υπηρεσία να επικοινωνήσουν με την ισραηλινή πρεσβεία στη χώρα που διαμένουν ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή του Υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί θα λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή, τις ώρες αναχώρησης και το λιμάνι αναχώρησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών στο διαδίκτυο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα