ΑΘΗΝΑ
12:49
|
20.09.2024
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ προσπαθούν με ανεμιστήρα να δροσίσουν το χώρο των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων.
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με…ανεμιστήρες προσπαθούν να καταπολεμήσουν την αυγουστιάτικη ζέστη εν μέσω καύσωνα το προσωπικό και οι ασθενείς σε νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μετά την διαπίστωση βλάβης στο σύστημα κλιματισμού.

Όπως κατήγγειλε σήμερα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το προσωπικό προσπαθεί με ανεμιστήρα να ψύξει το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα καρκινοπαθών καθώς αυτό πρέπει να λειτουργεί σε  μέγιστη θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ ο χώρος έχει θερμοκρασία 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πολλοί κεντρικοί κλιματισμοί νοσοκομείων ξεπέρασαν το όριο ζωής κατά πολύ και συχνά εμφανίζουν βλάβες ή  υπολειτουργούν και δεν αποδίδουν.  Τα νοσοκομεία δεν έχουν  κονδύλια  για την αντικατάσταση τους και προσπαθούν με επισκευές.

Μην ξεχνάμε ότι τα νοσοκομεία οφείλουν 1,2 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε προμηθευτές που είναι  θηλιά στο λαιμό.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος

Δεν μπορούμε όμως να πούμε  το ίδιο δηλαδή ότι γίνεται  σοβαρή προσπάθεια  στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Ο κλιματισμός  δεν λειτουργεί  δεν αποδίδει σε πολλά τμήματα. Μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε για το τούνελ 50  μέτρων  που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες  θερμοκρασίες αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι  προχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν όμως  τμήματα που βράζουν».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση για μέτρα από το υπουργείο Υγείας:

«Υπάρχει κίνδυνος βλαβών που είναι αρκετά ακριβές  η αποκατάστασή τους. Φυσικά σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχουν   ακυρώσεις και σε ραντεβού.

Αν είναι δυνατόν, δείτε φωτογραφία με τους ανεμιστήρες με τους οποίους προσπαθούν να ψύξουν το μηχάνημα. Τι κάνει ο διοικητής; Θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ο Υπουργός Υγείας να επιλυθούν τα εν λόγω  προβλήματα. Ο διοικητής δεν μπορεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα