ΑΘΗΝΑ
09:07
|
20.09.2024
Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την επίθεση ως «επικίνδυνη κλιμάκωση» και τόνισε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο του Ιράν στην περιοχή.
Η βάση επλήγη από τουλάχιστον δύο ρουκέτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί στρατιώτες των ΗΠΑ τραυματίστηκαν, χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια επίθεσης με ρουκέτες εναντίον της αεροπορικής βάσης Άιν αλ-Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την επίθεση, που εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από πολιτοφυλακές ευθυγραμμισμένες με το Ιράν, ως «επικίνδυνη κλιμάκωση» και τόνισε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο του Ιράν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιόαβ Γκάλαντ συμφώνησαν ότι η επίθεση σηματοδοτεί μια «επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα, ενώ ο Όστιν επανέλαβε επίσης την «αταλάντευτη» δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ ενόψει των απειλών από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκαν επίσης από την ομάδα εθνικής ασφάλειας για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στην αεροπορική βάση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα