ΑΘΗΝΑ
09:05
|
20.09.2024
Νοσοκομειακή γιατρός κατήγγειλε στον υπουργό τις άσχημες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και ασθενοφόρα και τις σπατάλες σε διακομιδές.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κω
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις έντονες διαμαρτυρίες για την εγκατάλειψη του νοσοκομείου της Κω «εισέπραξε» σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα.

Ο  Γεωργιάδης είχε συνάντηση στο νοσοκομείο, με την Διοίκηση, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι ζήτησαν να δουν τον Υπουργό.

Μία γιατρός-αληθινός καταπέλτης κατήγγειλε τις απαράδεκτες συνθήκες βαριάς εργασίας του υγειονομικού προσωπικού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δουλεύουν νυχτερινά τουλάχιστον τέσσερις φορές τη βδομάδα «βάζοντας πλάτες εδώ και χρόνια» στην υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Δεν αντέχει το προσωπικό άλλο!» τόνισε η γιατρός, απηχώντας τις σκέψεις του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

Σκορπάτε λεφτά στις διακομιδές! Πεθαίνει ο κόσμος στις καρότσες!

«Δεν έχετε φέρει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε λεφτά στις διακομιδές ασθενών εκ των οποίων η μία μπορεί να κοστίζει από 3.000 ως 33.000 ευρώ. Η μία διακομιδή! Πόσους γιατρούς θα παίρνατε με αυτά τα λεφτά; Εχει γίνει ανελκυστικό να έρθει κάποιος γιατρός να δουλέψει στο νησί. Έχουμε κόσμο που πεθαίνει στις καρότσες των αυτοκινήτων γιατί δεν έχουμε ασθενοφόρα!  Εκεί σας σκέφτονται! Ναι! Εκεί φαίνεται η πολιτική σας! Εκεί φαίνονται τα κενά σας! Όταν ο κόσμος δεν έχει γιατρό! Έρχεται να δει καρδιολόγο, του λέμε δεν υπάρχει, πήγαινε να βρεις έξω! Όταν αναζητά παιδίατρο, του λέμε, πρέπει να πας έξω γιατί παιδίατρο δεν έχει. Κανένας γιατρός δεν αντέχει να ζει σε αυτές τις συνθήκες! Κανένας  υγειονομικός! Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση. Κανένα κράτος δεν μας σπούδασε! Μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους» τόνισε η γιατρός με εύλογη ένταση.

Γεωργιάδης: Έχω πιο δυνατή φωνή εγώ…

Ο υπουργός Υγείας περί άλλων τύρβασε. Απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας ψελλίζοντας πως άλλαξαν «το πλαίσιο» και αυξήσανε τα κίνητρα.

«Προ ολίγου αποφασίσαμε να κάνουμε τέσσερις προσλήψεις παθολόγων. Άρα, παρακαλώ μη φωνάζετε! Σας είπα : Φωνή έχω πιο δυνατή εγώ. Από μικρός…»

«Τον κόσμο να κοιτάξετε στα μάτια!» του ανταπαντά η γιατρός.

Από την εμφάνιση του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο της Κω

Δεν είναι όλα μαύρα…

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης στο Νοσοκομείο, ο Γεωργιάδης, ανέφερε ότι υπάρχουν μεν προβλήματα, αλλά δεν είναι όλα μαύρα.

«Έχουμε κάνει – είπε – σημαντικές αλλαγές, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο ΕΣΥ και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Στο νοσοκομείο της Κω, υπάρχουν προβλήματα, όμως δεν είναι όλα μαύρα. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και θα έρθω πάλι σε λίγους μήνες για να δούμε τα αποτελέσματα. Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να προκηρύξουμε ταυτόχρονα, τις 4 θέσεις Παθολόγων και πιστεύω ότι με τα νέα κίνητρα που δώσαμε, θα έχουμε επιτυχή αποτελέσματα. Θα προκηρυχθούν και 2 θέσεις καρδιολόγου και 1 παιδιάτρου, ενώ θα λύσουμε και το νομικό κώλυμα που υπάρχει με την περίπτωση του Καρδιολόγου κ. Μάντζατζη, ο οποίος επιθυμεί να επιστρέψει. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με το θέμα στέγασης, γι’ αυτό και θα δίνεται από τους Δήμους επίδομα ενοικίου, ενώ στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλουν και οι ξενοδόχοι. Δεν γίνεται να έχει τόσες χιλιάδες κλίνες το νησί και να μην μπορούν να βρεθούν 15 δωμάτια για να φιλοξενήσουν γιατρούς. Αυτό είναι αποκαρδιωτικό.

Από την Κω…στη Ρόδο ο Γεωργιάδης

Το μεσημέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη από την Κω στην Κάλυμνο, ενώ αύριο, Τετάρτη, 7 Αυγούστου, η περιοδεία υπουργού Υγείας στα νησιά θα συνεχιστεί στη Ρόδο, όπου σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Η Ροδιακή, και εκεί τον περιμένουν οι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις άσχημες συνθήκες εργασίας.

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι υγειονομικοί αύριο στη Ρόδο

Την απόφαση να συμμετέχουν σε κινητοποίηση σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Ρόδο, αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ροδίων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο κάλεσμα του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» για συμμετοχή και στήριξη της κινητοποίησης που οργανώνουν με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Σύλλογός μας δηλώνει παρών.

Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι εκρηκτική τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Η υποστελέχωση και η υπερεντατικοποίηση οδηγεί στην εξουθένωση τους υγειονομικούς με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά και στην ασφαλή νοσηλεία των ασθενών.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας διεκδικώντας Νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας του λαού δωρεάν, χωρίς πολύμηνες αναμονές και να παρέχει υπηρεσίες με ασφάλεια.

Η υποστελέχωση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι μεθοδευμένη και «αξιοποιείται» διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ως όχημα για την επιτάχυνση κάθε πλευράς εμπορευματοποίησης της υγείας και πρόνοιας.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που θα γίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 12:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα