ΑΘΗΝΑ
01:16
|
20.09.2024
Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 260 στρατιώτες μέσα σε μόλις 24 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφορικά με τις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ρωσική επαρχία Κουρσκ, κατά τις οποίες τουλάχιστον 5 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης της κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο ότι έχει προχωρήσει σε μια στρατιωτική δράση που συνιστά πρόκληση, μιας και εξαπολύει επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών, στοχεύοντας άμαχους.

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει αναλάβει άλλη μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση και επιτίθεται χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων και πυραυλικών επιθέσεων κατά μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων» , δήλωσε ο Πούτιν.

«Θα ήθελα να πω ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μου με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιφέρειας Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, δόθηκαν οδηγίες σε μια σειρά πολιτικών υπηρεσιών, προκειμένου να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής. Ζητώ από την [τοπική] κυβέρνηση να φροντίσει για αυτό χωρίς καθυστέρηση» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε εντολή στον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης να συντονίσει το κυβερνητικό έργο.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 260 στρατιώτες και 50 τμήματα βαρέως οπλισμού μέσα σε μόλις 24 ώρες, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να παραβιάσει την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Η ουκρανική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς την Τρίτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων στις παραμεθόριες περιοχές της ρωσικής περιοχής, ιδιαίτερα στην πόλη Σούτζα, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα στρατεύματα του Κιέβου ήταν ανεπιτυχή στις προσπάθειές τους να εισχωρήσουν στο ρωσικό έδαφος, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μάχες στην ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Η ουκρανική δύναμη αντιμετώπισε αεροπορικές επιδρομές, καθώς και πυρά ρουκετών και πυροβολικού, ανέφερε η ανακοίνωση, ενώ αναφέρει ότι χτυπήθηκαν και ουκρανικές αποθήκες κοντά σε δέκα οικισμούς στην περιοχή Σούμι.

Το υπουργείο απαρίθμησε τους τύπους όπλων που καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων επτά τανκς, οκτώ τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και πολλών άλλων οχημάτων μεταφοράς πεζικού, συμπεριλαμβανομένων δύο δυτικών Stryker IFV, καθώς και δύο εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-αέρος Buk.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα