ΑΘΗΝΑ
20:45
|
20.09.2024
Από νωρίς χιλιάδες επιχειρήσεις στο Λονδίνο όπου αναμένονται διαδηλώσεις έκλεισαν νωρίς και «θωρακίστηκαν».
Βρετανοί αστυνομικοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί είναι στο πόδι, αναμένοντας πιθανά επεισόδια στη διάρκεια δεκάδων διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τη μεταναστευτική πολιτική κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων.

Οι πάνω από 100 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί απόψε σε διάφορες συνοικίες του Λονδίνου και σε ορισμένες άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Από νωρίς χιλιάδες επιχειρήσεις στο Λονδίνο και σε πόλεις όπου θα πραγματοποιούν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έκλεισαν νωρίς και «θωρακίστηκαν» όχι μόνον για να αποφύγουν ζημιές και λεηλασίες όπως έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και για να μην γίνουν στόχος επιθέσεων το προσωπικό τους που είναι ξένοι ή Βρετανοί πολίτες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς από χώρες της Νότιας Ασίας και της Αφρικής.

Στις λονδρέζικες συνοικίες όπου αναμένονται απόψε οι αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες ακούγονται συνθήματα κατά των Μουσουλμάνων και κατά των μεταναστών, δεν έχουν κλείσει από νωρίς μόνο τα καταστήματα αλλά και γυμναστήρια, ενώ αρκετοί εργάστηκαν σήμερα με τηλεργασία για να αποφύγουν επεισόδια ή επιπρόσθετη ταλαιπωρία.

Αφορμή (αλλά όχι και αιτία) για το ξέσπασμα της οργής ακροδεξιών οργανώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε η πρόσφατη φονική επίθεση ενός 17χρονου Βρετανού ρουαντέζικης καταγωγής σε σχολή χορού στο Σάουθπορτ με αποτέλεσμα το θάνατο τριών μικρών κοριτσιών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν την επομένη της επίθεσης, μετά από φήμες που διαψεύστηκαν πως ο δράστης ήταν Μουσουλμάνος μετανάστης.

Πέρα από τους 6.000 αστυνομικούς επί ποδός πολέμου, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έχει εξασφαλίσει περίπου 500 θέσεις στις φυλακές για τον εγκλεισμό των συλληφθέντων, με τους πρώτους τρεις που συμμετείχαν στις ταραχές και τους βανδαλισμούς του περασμένου Σαββατοκύριακου να βρίσκονται ήδη πίσω από τα κάγκελα του κελιού.

Στο φόντο αυτών των αντιδράσεων, προγραμματίζονται το Σάββατο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ξενοφοβικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Reform Party) του Νάιτζελ Φάρατζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα