ΑΘΗΝΑ
19:26
|
07.06.2026
Οι χώρες της Δύσης στην ουσία «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα» είπε ο Ιρανός Πρόεδρος.
Οι Πρόεδροι Γαλλίας και Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιρανός Πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν στη διάρκεια  τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε τη Γαλλία και άλλες χώρες της Δύσης να σταματήσουν αμέσως την πώληση όπλων και «την υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ».

«Εάν οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες θέλουν να αποφύγουν τον πόλεμο και την ανασφάλεια στην περιοχή, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως» ανέφερε ο Πεζεσκιάν στον Μακρόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής προεδρίας. Ο ίδιος τόνισε πως οι χώρες της Δύσης στην ουσία «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι χώρες «στηρίζουν ένα καθεστώς που δεν εφαρμόζει κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί ότι το να αποφύγει τον πόλεμο και να προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει την ειρήνη και την ασφάλεια παγκοσμίως είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές της» συνέχισε ο Πεζεσκιάν, διευκρινίζοντας εντούτοις ότι «στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών και νόμων, δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή μπροστά στις παραβιάσεις των συμφερόντων της και της ασφάλειάς της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Το Περού ψηφίζει σε αμφίρροπη 2η εκλογική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα του «Βήματος» περί συμφωνητικού Intellexa – EYΠ για τη χρήση του Predator

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα