ΑΘΗΝΑ
01:06
|
20.09.2024
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos, η Χάρις προηγείται με πέντε ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις.
«Δεν είναι αρκετά έξυπνη για να κάνει συνέντευξη Τύπου», είπε ο πρώην πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για συμμετοχή σε debate που θα διοργανωθεί από το κανάλι ABC στις 10 Σεπτεμβρίου, κατέληξαν οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πέραν της συγκεκριμένης συζήτησης, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε δύο ακόμα συζητήσεις τον επόμενο μήνα, που θα διοργανωθούν από το Fox και το NBC, ενώ η Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις, δήλωσε ανοιχτή πως παραμένει ανοιχτή για πρόσθετες συζητήσεις.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική συνέντευξη Τύπου εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, χθες Πέμπτη, υπερηφανευόμενος για την προθυμία του να μιλήσει στον Τύπο και προκαλώντας την Κάμαλα Χάρις σε περισσότερες συζητήσεις.

«Δεν μπορεί να δώσει συνέντευξη», είπε ο Τραμπ για την Χάρις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο. «Είναι ελάχιστα ικανή». «Δεν είναι αρκετά έξυπνη για να κάνει συνέντευξη Τύπου», πρόσθεσε. 

«Χαίρομαι που τελικά συμφώνησε σε μια συζήτηση στις 10 Σεπτεμβρίου. Ανυπομονώ. Ελπίζω να εμφανιστεί», είπε η Χάρις, μιλώντας σε δημοσιογράφους, από το Μίσιγκαν, όπου συμμετείχε μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της Τιμ Γουόλς σε εκδήλωση των United Auto Workers ως μέρος των προσπαθειών των Δημοκρατικών να συγκεντρώσουν υποστήριξη μεταξύ των εργαζομένων σε συνδικάτα.

Ο Τραμπ αναγνώρισε σιωπηρά, χθες Πέμπτη, ότι έχει αρχίσει να ολισθαίνει στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έδειξε καμία διάθεση να αλλάξει το στυλ της εκστρατείας του. Αντίθετα, εστίασε στο να χτυπήσει τη Χάρις, τονίζοντας ότι η γνώμη των Αμερικανών γι’ αυτήν θα άλλαζε μόλις εκτεθεί περισσότερο.

«Είναι γυναίκα», είπε ο Τραμπ όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει την άνοδο της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις. «Εκπροσωπεί ορισμένες ομάδες ανθρώπων, αλλά θα το πω αυτό, όταν οι άνθρωποι την μάθουν, νομίζω ότι η υποστήριξή της θα είναι πολύ μικρότερη».

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου μεταξύ περισσότερων από 2.000 Αμερικανών ψηφοφόρων, από την Ipsos, φέρνει την Χάρις να προηγείται με πέντε ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Χάρις και το 37% τον Τραμπ. Το υπόλοιπο 4% των ψηφοφόρων πρόκειται να υποστηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα