ΑΘΗΝΑ
00:31
|
20.09.2024
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών στην πόλη Gopalganj του Μπαγκλαντές.
Μετά την παραίτηση της Σεΐχ Χασίνα, σχηματίστηκε προσωρινή κυβέρνηση στη δημοκρατία, επικεφαλής της οποίας είναι ο Μοχάμεντ Γιουνούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών στην πόλη Gopalganj στην περιοχή Dhaka του Μπαγκλαντές, ανέφερε η εφημερίδα Daily Observer, μεταδίδει το TASS.

Η αναταραχή στο Gopalganj, 160 χλμ. από την πρωτεύουσα της χώρας, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου όταν χιλιάδες ηγέτες και ακτιβιστές Awami League συγκεντρώθηκαν στο Gopinathpur για να ορκιστούν να επαναφέρουν την πρώην πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα από το εξωτερικό. Έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ντάκα-Κούλνα για να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία, αναφέρει η εφημερίδα.

Κάποια στιγμή, οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν τούβλα και πέτρες στο στρατιωτικό προσωπικό όταν ζήτησαν από τους διαδηλωτές να καθαρίσουν το δρόμο. Σε απάντηση, οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος, γεγονός που εξόργισε περαιτέρω τους διαδηλωτές, οδηγώντας στην καταστροφή και κάψιμο στρατιωτικού οχήματος. Μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις στρατιωτικοί, καθώς και δημοσιογράφοι και κάτοικοι της περιοχής.

Στις 9 Αυγούστου, ακτιβιστές της Awami League, οπλισμένοι με μαχαίρια και τσεκούρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε μια από τις συνοικίες της Ντάκα και απέκλεισαν αρκετούς δρόμους για δύο ώρες. Φώναζαν συνθήματα που ζητούσαν την επιστροφή της Σεΐχ Χασίνα.

Στις 5 Αυγούστου, η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σέιχ Χασίνα, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα. Την ίδια μέρα, πέταξε στην Ινδία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές. Φοιτητές, δυσαρεστημένοι με το υψηλό επίπεδο της ανεργίας και την έλλειψη προοπτικής, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες εναντίον της. Αφού η Σεΐχ Χασίνα έφυγε από τη χώρα, δεκάδες γραφεία της Λίγκας της Αουάμι καταστράφηκαν και κάηκαν σε διάφορες πόλεις του Μπαγκλαντές και περισσότεροι από 20 υποστηρικτές του πρώην κυβερνώντος κόμματος σκοτώθηκαν.

Μετά την παραίτηση της Σεΐχ Χασίνα, σχηματίστηκε προσωρινή κυβέρνηση στη δημοκρατία, επικεφαλής της οποίας είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Γιουνούς. Ορκίστηκε στις 8 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα