ΑΘΗΝΑ
07:35
|
20.09.2024
Περισσότεροι από 75.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί στη νοτιοδυτική Γάζα τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Παλαιστίνιοι που ζουν στην περιοχή μεταναστεύουν στο δυτικό τμήμα της πόλης με τα υπάρχοντά τους, μετά την προειδοποίηση εκκένωσης του ισραηλινού στρατού στην πόλη Hamad στο Khan Yunis της Γάζας στις 11 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 75.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί στη νοτιοδυτική Γάζα τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), μεταδίδει το Anadolu.

«Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, οι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν παγιδευτεί σε πολέμους και συγκρούσεις, πάρα πολλές φορές», δήλωσε ο Φιλίπε Λαζαρίνι, γενικός επίτροπος της UNRWA, στο X.

«Μόλις τις τελευταίες ημέρες, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη νοτιοδυτική Γάζα», πρόσθεσε.

Ο Λαζαρίνι σημείωσε ότι οι ισραηλινές αρχές εξέδωσαν πρόσθετες εντολές μέσα στη νύχτα αναγκάζοντας περισσότερους ανθρώπους να τραπούν σε φυγή, «ξανά και ξανά».

Μερικοί από τους Παλαιστίνιους που δραπετεύουν μπορούν να κουβαλούν μόνο τα παιδιά τους μαζί τους, «μερικοί κουβαλούν όλη τους τη ζωή σε μια μικρή τσάντα», πρόσθεσε.

«Πηγαίνουν σε υπερπλήρη μέρη όπου τα καταφύγια ήδη ξεχειλίζουν από οικογένειες. Έχουν χάσει τα πάντα και χρειάζονται τα πάντα», είπε ο Λαζαρίνι.

«Σε αντίθεση με άλλους πολέμους, ο λαός της Γάζας είναι παγιδευμένος και δεν έχει πού να πάει», πρόσθεσε

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε αργά το Σάββατο και νωρίς την Κυριακή εντολές εκκένωσης κατοίκων στη Λωρίδα της Γάζας, η τελευταία εκ των οποίων εκδόθηκε για την «ανθρωπιστική ασφαλή ζώνη» στο Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε περίπου μια εβδομάδα που ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις εντολές εκκένωσης του στο Χαν Γιουνίς, όπου ανακοίνωσε την έναρξη μιας επιθετικής στρατιωτικής επιχείρησης την Παρασκευή.

Παρά τις εκκλήσεις την Πέμπτη από μεσολαβητές, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Κατάρ, να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ανταλλαγής ομήρων, το Ισραήλ επιμένει στη θανατηφόρα επίθεσή του κατά της Γάζας.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει σχεδόν 39.800 θύματα από τον Οκτώβριο μετά από μια διασυνοριακή επίθεση της παλαιστινιακής αντιστασιακής ομάδας, Χαμάς.

Πάνω από 10 μήνες μετά την ισραηλινή επίθεση, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός παραλυτικού αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το οποίο το διέταξε να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή της στις 6 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα