ΑΘΗΝΑ
09:26
|
23.09.2024
Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση σε μια τεράστια χωματερή στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα.
Εθελοντές φτάνουν για να αναζητήσουν τα πτώματα κατοίκων που σκοτώθηκαν από κατολίσθηση λόγω έντονων βροχοπτώσεων σε μια χωματερή γνωστή ως Kiteezi που χρησιμεύει ως χώρος απόρριψης σκουπιδιών, στο χωριό Lusanja, έξω από την Καμπάλα, Ουγκάντα, 10 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση σε μια τεράστια χωματερή στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα, ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή, καθώς το προσωπικό διάσωσης συνέχιζε να ψάχνει για επιζώντες, μεταδίδει το Reuters.

Μετά από καταρρακτώδη βροχή τις τελευταίες εβδομάδες, ένα κομμάτι σκουπιδιών από τον μοναδικό χώρο υγειονομικής ταφής της πόλης έσπασε αργά την Παρασκευή, συνθλίβοντας και θάβοντας σπίτια στην άκρη της τοποθεσίας καθώς οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Το Σάββατο, η Αρχή της Πρωτεύουσας της Καμπάλα είχε ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ.

«Ο τελευταίος απολογισμός που έχουμε είναι 13 νεκροί, αλλά οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πάτρικ Ονγιάνγκο.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, είπε, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν ακόμα να είναι παγιδευμένοι, αλλά ο αριθμός είναι άγνωστος.

Σε κοντινή απόσταση έχουν στηθεί σκηνές για όσους εκτοπίστηκαν από την κατολίσθηση, δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός της Ουγκάντα.

Ο χώρος υγειονομικής ταφής, γνωστός ως Kiteezi, χρησίμευε ως ο μοναδικός σκουπιδότοπος της Καμπάλα για δεκαετίες και είχε μετατραπεί σε μεγάλο λόφο. Οι κάτοικοι παραπονούνται εδώ και καιρό για επικίνδυνα απόβλητα που ρυπαίνουν το περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους.

Οι προσπάθειες των αρχών της πόλης για την προμήθεια ενός νέου χώρου υγειονομικής ταφής έχουν διαρκέσει για χρόνια.

Υπήρξαν παρόμοιες τραγωδίες και αλλού στην Αφρική από κακώς διαχειριζόμενα βουνά δημοτικών σκουπιδιών.

Το 2017 τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αιθιοπία, καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση σε χωματερή στην Αντίς Αμπέμπα. Στη Μοζαμβίκη, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια καταστροφή το 2018 στο Μαπούτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Hellenic Train την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Ιαπωνία: Έξι νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος-Πού θα βρέξει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα