ΑΘΗΝΑ
01:09
|
20.09.2024
«Ο εχθρός θα πάρει σίγουρα την απάντηση που του αξίζει» προειδοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δηλώσεις για τον απώτερο στόχο της ουκρανικής επίθεσης στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας έκανε απόψε ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δημόσιες δηλώσεις τού, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε πως στόχος της ουκρανικής επίθεσης στο ρωσικό έδαφος «που έγινε με τη βοήθεια των Δυτικών αφεντικών» είναι η βελτίωση της διαπραγματευτικής του θέσης «ενόψει πιθανών ειρηνευτικών συνομιλιών». Αναρωτήθηκε ωστόσο τι είδους διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να γίνουμε με έναν «εχθρό που βάλει αδιάκριτα κατά Ρώσων πολιτών και πυρηνικών εγκαταστάσεων».

«Είναι τώρα σαφές γιατί το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε τις προτάσεις μας για επαναφορά του σχεδίου για ειρηνική διευθέτηση. Ο εχθρός με τη βοήθεια των Δυτικών αφεντικών κάνει την προσφορά του και η Δύση κάνει πόλεμο εναντίον μας χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς…επιδιώκοντας να βελτιώσει την διαπραγματευτική του θέση στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βασικό καθήκον βεβαίως του υπουργείου Άμυνας είναι να απωθήσει αυτές τις δυνάμεις και να διώξει τον εχθρό από τα εδάφη μας. Ο εχθρός θα πάρει σίγουρα την απάντηση που του αξίζει» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, καταγγέλλοντας στην συνέχεια της προσπάθειες της ουκρανικής πλευράς να αποσταθεροποιήσει τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS σε σχετικό ρεπορτάζ υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου του Ουκρανού Προέδρου Β. Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντολιάκ, που είχε αναφέρει πως η Ουκρανία θα μπορούσε να βελτιώσει την διαπραγματευτική της θέση με τη βοήθεια μίας «επιχείρησης» σε ρωσικό έδαφος. Μάλιστα πρόσφατα το Politico.eu  είχε υποστηρίξει σε ρεπορτάζ πως η επίθεση της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κούρσκ  έγινε με την έγκριση της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα