ΑΘΗΝΑ
05:27
|
21.09.2024
Βάση επανδρωμένων και μη αεροσκαφών φτιάχνει η Τουρκία απέναντι από τη Ρόδο.
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα διοίκηση βάσης μαχητικών αεροσκαφών τύπου τζετ στο Νταλαμάν της Μούγλας, απέναντι από τη Ρόδο, συγκροτεί ο τουρκικός στρατός επιδιώκοντας την αύξηση της αεροπορικής ισχύος στο Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές πληροφορίες δημοσίευσε σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέροντας πως διοικητής της 16ης βάσης κυρίων αεριωθούμενων αεροσκαφών F-16 αλλά και αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και ελικόπτερα θαλάσσης, ορίστηκε ο Γιουσούφ Καρούκ.

Ρεπορτάζ μερίδας του τουρκικού Τύπου αναφέρουν πως η νέα βάση θα ενισχύσει την αεροπορική επιχειρησιακή ικανότητα της Τουρκίας στο Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που έχει αυξήσει τη σημασία της ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφέρουν επίσης πως η συγκεκριμένη βάση και τα αεροσκάφη που θα αναπτυχθούν εκεί για να ανταποκριθούν «στις απειλές από τη γραμμή Κρήτη – Ρόδος – Δωδεκάνησα»
επισημαίνοντας πως αυτές προέρχονται «από την πλευρά της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα