ΑΘΗΝΑ
01:53
|
20.09.2024
Το 59% των Βρετανών θα ήθελε να συμμετάσχει σε υποθετικό δημοψήφισμα για επανένταξη στην Ε.Ε. ενώ ένα 41% δηλώνει αντίθετο.
Βρετανία, Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσκόπηση του YouGov καταγράφει την επιθυμία ενός μεγάλου μέρους των Βρετανών πολιτών για επανένταξη στην Ε.Ε. σε περίπτωση που διεξαγόταν ένα νέο σχετικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε οκτώ χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016 για Brexit, το 59% των Βρετανών θα ήθελε να συμμετάσχει σε υποθετικό δημοψήφισμα για επανένταξη στην Ε.Ε. ενώ ένα 41% δηλώνει αντίθετο.

Επιπλέον, καταγράφει την ισχυρή υποστήριξη ενός μεγάλου μέρους του βρετανικού λαού για στενότερες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και ξεκαθαρίζουν την αντίληψη των ψηφοφόρων πως η σημερινή κυβέρνηση των Εργατικών του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ δεν έχει λαϊκή εντολή για επανένταξη της χώρας στην Ε.Ε. Αυτό το πιστεύει το 51% των ερωτηθέντων ενώ αντίθετη άποψη έχει το 21%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico.eu που παρουσίασε την δημοσκόπηση, ο 61χρονος Στάρμερ έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν επιδιώκει την επανένταξη στην Ε.Ε. ή την ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα