ΑΘΗΝΑ
18:35
|
20.09.2024
Δύο πιλότοι αναφέρθηκαν τελικά κατόπιν ερευνών ως νεκροί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα πριν πέσουν στο έδαφος στη βορειοανατολική Γαλλία την Τετάρτη 14 Αυγούστου, δήλωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της χώρας. Ένας από τους πιλότους βρέθηκε και είναι ασφαλής, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιέν Λεκορνού, σε ανάρτησή του στο X.

Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία είπε στη Le Monde ότι δύο άτομα επέβαιναν στο ένα αεροπλάνο και ένα στο άλλο. Ο πιλότος που ήταν μόνος του είναι αυτός που βρέθηκε. Πραγματοποιήθηκε έρευνα και το πλήρωμα του άλλου αεροσκάφους. Ώρες αργότερα αναφέρθηκε πως και οι δύο ήταν νεκροί.

«Με θλίψη μαθαίνουμε τον θάνατο του λοχαγού Σεμπαστιέν Μαμπιρέ και του υπολοχαγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα σε εκπαιδευτική αποστολή Rafale», είπε ο Εμμάνουελ Μακρόν.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη βορειοανατολική Γαλλία. Η μοίρα στην οποία ανήκαν τα δύο αεροσκάφη εδρεύει στην αεροπορική βάση Saint-Dizier, είπε ο Λεκορνού. Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η κύρια αποστολή αυτής της μοίρας είναι η εκπαίδευση πιλότων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα