ΑΘΗΝΑ
08:30
|
29.09.2024
Εξακολουθεί να μαίνεται η επικίνδυνη φωτιά με τους τοξικούς καπνούς. Έκκληση της Πυροσβεστικής προς τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.
Από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαίνεται για ώρες η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην εταιρία ανακύκλωσης υλικών Scarto στην περιοχή Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ, δημιουργώντας υγειονομική βόμβα από τους τοξικούς καπνούς στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας από τους τοξικούς καπνούς με την Πυροσβεστική να τους ζητά να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

 Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 32 πυροσβέστες και 10 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχνονται και ελικόπτερα από αέρος.

Στο μεταξύ, νέα ειδοποίηση από το 112 ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, αναφέροντας:

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης υλικών στην περιοχή του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα onlarissa.gr, οι μαύροι καπνοί από τα υλικά τα οποία κάηκαν σκέπασαν τον ουρανό της Λάρισας σε πολλά σημεία.

Δεδομένου ότι η εταιρία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων ανακύκλωση μετάλλων, ηλεκτρονικών ειδών, παλαιών καταλυτών και απόσυρση οχημάτων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτά που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά συνιστούν «υγειονομική βόμβα».

Φωτογραφία από το εσωτερικό της εταιρίας ανακύκλωσης πριν τη φωτιά

Η αιτία της πυρκαγιάς στην εταιρία ανακύκλωσης δεν έγινε άμεσα γνωστή.

Η θέση της εταιρίας ανακύκλωσης στο χάρτη της περιοχής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα