ΑΘΗΝΑ
12:38
|
20.09.2024
Οι κουρδικές πολιτοφυλακές και οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συμφώνησαν σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Ρωσίας για τον τερματισμό μιας εβδομάδας συγκρούσεων.
Ομάδα Συριακών μαχητών φορτώνει έναν εκτοξευτή πυραύλων τοποθετημένο σε pickup πριν πυροβολήσει κατά θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα βορειοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου την 1η Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κουρδικές πολιτοφυλακές και οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος συμφώνησαν σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση της Ρωσίας για τον τερματισμό μιας εβδομάδας συγκρούσεων και εχθροπραξιών στην ανατολική Συρία, εν μέσω διαρκώς αυξανόμενων διαταραχών στις σχέσεις μεταξύ της Δαμασκού και των πολιτοφυλακών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αραβικές φυλετικές δυνάμεις στην ανατολική συριακή επαρχία Deir ez-Zor που είναι σύμμαχοι του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Ασάντ και του Ιράν εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση σε περιοχές που κατέχονται από κουρδικές πολιτοφυλακές υπό τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), καταλαμβάνοντας δύο πόλεις της επαρχίας που βρίσκονται κοντά σε ένα κοίτασμα πετρελαίου που κρατούν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Σε αντίποινα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι κουρδικές δυνάμεις περικύκλωσαν και πολιόρκησαν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στα κέντρα των δύο μεγάλων πόλεων Qamishli και Hasakah στα βορειοανατολικά, και συνέλαβαν επίσης αρκετούς αξιωματικούς του συριακού στρατού καθ’ οδόν προς ένα συγκρότημα ασφαλείας στη Χασάκα. βάση έξω από την πόλη.

Αντιπροσώπευε μια σοβαρή κατάρρευση των σχέσεων μεταξύ του καθεστώτος και των αρχών υπό την ηγεσία των Κούρδων, καταρρέοντας μια μακροχρόνια συμφωνία που οδήγησε τους δυο τους να ενώνουν συχνά τις δυνάμεις τους, να ενισχύουν τη συνεργασία και να ανέχονται αμοιβαία τη στρατιωτική παρουσία του άλλου σε αυτές τις επαρχίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Εμιράτων, The National, η οποία επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές Κούρδων μαχητών που μίλησαν μαζί της, Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέλαβαν την αποστολή να βελτιώσουν τις σχέσεις τις τελευταίες ημέρες μετά τα γεγονότα, με Ρώσους αξιωματικούς να επιστρέφουν και μεταξύ ενός συγκροτήματος του συριακού καθεστώτος και των διοικητών της κουρδικής πολιτοφυλακής σε μια προσπάθεια να επιλυθούν οι επιπτώσεις.

Αυτές οι προσπάθειες τελικά κατέληξαν σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των Ρώσων τη Δευτέρα, η οποία ορίζει ότι οι αραβικές φυλετικές δυνάμεις που συμμάχησαν με τον Άσαντ και το Ιράν θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους και ότι οι αξιωματικοί και το προσωπικό του καθεστώτος θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα 15 Κούρδους μαχητές που αιχμαλωτίστηκαν το τελευταίο διάστημα.

«Η πίεση που ασκούσαμε στο καθεστώς βοήθησε» στην επίτευξη της συμφωνίας, φέρεται να είπε μια από τις πηγές της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα