ΑΘΗΝΑ
04:57
|
21.09.2024
Ο δικηγόρος της είπε ότι «αυτό ήταν ένα μεμονωμένο σχόλιο μια μεμονωμένη μέρα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια 53χρονη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης επειδή δημοσίευσε στο Facebook ότι τα τζαμιά δεν πρέπει να προστατεύονται αλλά να «ανατιναχτούν με τους ενήλικες μέσα».

Η Τζούλι Σουίνι ομολόγησε την ενοχή της την Τετάρτη για τη δημοσίευση αναρτήσεων σε μια ομάδα στο Facebook που «απειλούν με θάνατο ή σοβαρή βλάβη».

Η Σάρα Μπάντροϊ, που ασκεί τη δίωξη, είπε στο δικαστήριο ότι ένα από τα 5.100 μέλη της ομάδας ένιωσε «ανήσυχο» σχετικά με διάφορα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο μετά τις ταραχές που ξεκίνησαν μετά το μαχαίρωμα τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ στις 29 Ιουλίου.

Η Σουίνι αντέδρασε σε μια εικόνα στο Facebook που δείχνει λευκούς και Ασιάτες να συμμετέχουν στον καθαρισμό μετά από βίαιη αναταραχή στο Σάουθπορτ, αναρτώντας: «Είναι απολύτως γελοίο. Μην προστατεύετε τα τζαμιά. Ανατινάξτε το τζαμί με τους ενήλικες μέσα σε αυτό».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τζον Κιν, συνήγορος υπεράσπισης, είπε ότι «αυτό ήταν ένα μεμονωμένο σχόλιο μια μεμονωμένη μέρα».

«Ζει μια ήσυχη, προστατευμένη ζωή στο Τσεσάιρ και δεν έχει ενοχλήσει τα δικαστήρια στη μακρά ζωή της», πρόσθεσε. «Αποτελεί την κύρια φροντίστρια του συζύγου της από το 2015».

Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορά».

«Όπως δείχνει αυτή η υπόθεση, δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείς. Εάν επιλέξετε να εμπλακείτε σε αυτή τη συμπεριφορά… θα σας βρούμε και θα θεωρηθείτε υπεύθυνοι», ανέφερε η αστυνομία του Τσεσάιρ σε μια δήλωση.

Οι διώξεις ακολουθούν αρκετές ημέρες βίαιων αναταραχών σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η αναταραχή ξεκίνησε όταν ακροδεξιοί διακίνησαν ψευδώς στο Διαδίκτυο ότι ο δράστης του μαχαιρώματος ήταν μουσουλμάνος αιτών άσυλο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα