ΑΘΗΝΑ
09:03
|
20.09.2024
Οργανισμοί του ΟΗΕ απευθύνουν έκκληση για επταήμερη παύση πυρός ώστε να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιά.
Παιδιά της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δραματική έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που σήμερα μετρά 315 μέρες συνεχών, καθημερινών βομβαρδισμών απηύθυναν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA και η UNICEF.

Το αίτημά τους αφορά την κατάπαυση πυρός για τουλάχιστον επτά μέρες για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας περίπου 640.000 παιδιά κάτω των 10 ετών δεδομένων των αυξανόμενων κρουσμάτων μίας ασθένειας που είχε εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Ντόχα

Το αίτημα των δύο οργανισμών του ΟΗΕ διατυπώνεται κατά τη δεύτερη μέρα του νέου γύρου έμμεσων διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Χαμάς στη Ντόχα του Κατάρ που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Αυγούστου.

Στις συνομιλίες αυτές ρόλο μεσολαβητών έχουν αναλάβει ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, και ο ειδικός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Μπρετ Μακγκέρκ, ο Αιγύπτιος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Κάμελ και ο Καταριανός πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.

Στο χώρο των διαπραγματεύσεων δεν έχει μεταβεί επί του παρόντος η ομάδα διαπραγματευτών της Χαμάς, μην αποκλείοντας να το κάνει στη συνέχεια σε περίπτωση που το Ισραήλ παρουσίασε μία «σοβαρή πρόταση».

Στο κάδρο αυτό μπαίνουν αργότερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ και Βρετανίας, Ντέβιντ Λάμι, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν το Ισραήλ στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα