ΑΘΗΝΑ
08:31
|
20.09.2024
Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που καίει πάνω από 26 ώρες τον ορεινό όγκο βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού. Δεκαέξι σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Κοκκίνισε ο ουρανός στη Σμύρνη από την πυρκαγιά στο Κορδελιό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει για πάνω από 26 ώρες τον ορεινό όγκο βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού στη Σμύρνη και έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ενώ ο ουρανός της Σμύρνης έχει κυριολεκτικά κοκκινίσει.

Σε δύο συνοικίες του Κορδελιού οι πολίτες έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ενώ από την αντίθετη πλευρά του ορεινού όγκου, προς την πλευρά του Αϊδινίου, εκκενώθηκε άλλο ένα χωριό. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, μέχρι στιγμής έχουν καεί 16 σπίτια, ενώ χθες απόγευμα (16/8) η φωτιά είχε κάψει εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στη Σμύρνη θα μεταβεί για να επιθεωρήσει το έργο της κατάσβεσης ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραχίμ Γιουμακλί.

Συνεχίζονται οι εναέριες επιχειρήσεις

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εναέριες προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίστηκαν, ενώ οι επίγειες ομάδες συνέχισαν να καταπολεμούν την πυρκαγιά παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Οι φορείς αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των δασικών ομάδων, των τοπικών δήμων, της αστυνομίας, της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) και του προσωπικού της χωροφυλακής, εργάζονται από κοινού με βαρέα μηχανήματα και εξειδικευμένο εξοπλισμό για τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

Το πρωί του Σαββάτου, ο αριθμός των εναέριων οχημάτων που συμμετέχουν στην επιχείρηση αυξήθηκε σε οκτώ ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα.

Πάνω από 300 άτομα προσωπικό συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, χρησιμοποιώντας 32 πυροσβεστικά οχήματα, 11 βυτιοφόρα και πέντε μπουλντόζες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα