ΑΘΗΝΑ
11:58
|
20.09.2024
Οι εκλογές 3 φάσεων θα αρχίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου, με τα αποτελέσματα να γνωστοποιούνται στις 4 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εκλογές για τη νομοθετική συνέλευση στο Τζαμού και Κασμίρ θα διεξαχθούν για πρώτη φορά μετά την αφαίρεση του ειδικού καθεστώτος της περιοχής και τη διαίρεσή της σε δύο ομοσπονδιακά διοικούμενα εδάφη.

Ο Ραζίβ Κουμάρ, ο επικεφαλής εκλογικός επίτροπος της Ινδίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι εκλογές για 90 έδρες του κοινοβουλίου στο Τζαμού και Κασμίρ θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις, με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει με την πρώτη φάση στις 18 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση στις 25 Σεπτεμβρίου και η τελική φάση θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου.

Ο Κουμάρ σημείωσε ότι από τις 90 έδρες της συνέλευσης, οι 74 είναι γενικές, ενώ οι υπόλοιπες είναι δεσμευμένες. Θα δημιουργηθούν περίπου 12.000 εκλογικά τμήματα σε 9.169 τοποθεσίες σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι τελευταίες εκλογές στη νομοθετική συνέλευση του Τζαμού και Κασμίρ είχαν διεξαχθεί τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2014. Ωστόσο, η περιοχή τελεί υπό την άμεση διακυβέρνηση του Νέου Δελχί από τις 19 Ιουνίου 2018, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον πρώην επικεφαλής της Mehbooba Mufti, αφού το κόμμα Bharatiya Janata απέσυρε την υποστήριξή του.

Στις 5 Αυγούστου 2019, το Νέο Δελχί ανακάλεσε το ειδικό καθεστώς της περιοχής βάσει των άρθρων 370 και 35Α του ινδικού Συντάγματος. Το κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ υποβαθμίστηκε στη συνέχεια και διαιρέθηκε σε δύο ενωσιακά εδάφη: Τζαμού και Κασμίρ και Λαντάκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει νομοθετική συνέλευση στο Λαντάκ, το οποίο συνορεύει με την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα