ΑΘΗΝΑ
13:33
|
20.09.2024
Η σύνθεση του αστεροειδή αναφέρεται ότι είναι από υλικό που προέρχεται από το εσωτερικό και εξωτερικό ηλιακό σύστημα.
Αστεροειδείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους ήταν πλούσιος σε άνθρακα και προερχόταν εκτός του Δία, γράφει το Newsweek, επικαλούμενο τον Stephen Goderis, ερευνητή καθηγητή γεωχημείας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρεται:

Η ανακάλυψη μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε την προέλευση του σώματος που συγκρούστηκε και να λάβουμε βασικές πληροφορίες για τη χημική του σύνθεση. Αποδείχθηκε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο διαστημικό πέτρωμα πλούσιο σε άνθρακα που προήλθε από την εξωτερική περιφέρεια του Δία.

Ο επιστήμονας δήλωσε στο δημοσίευμα ότι η σύνθεση των διαφόρων αστεροειδών είναι πιθανότατα υλικό από το εσωτερικό και το εξωτερικό ηλιακό σύστημα, με ανθρακούχα πετρώματα που βρίσκονται πιο μακριά. Τα τρέχοντα μοντέλα υποδεικνύουν ότι αυτό οφείλεται στην ταχεία ανάπτυξη του Δία, η οποία εμπόδισε τη μετανάστευση υλικού μεγάλης κλίμακας από το εσωτερικό και το εξωτερικό της τροχιάς του.

Σύμφωνα με τον Goderis, κατά τη μελέτη δειγμάτων από το σημείο πρόσκρουσης του αστεροειδούς, αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο που σχηματίστηκε τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια περίπου, στο οποίο έχουν μετρηθεί μέχρι σήμερα οι αναλογίες των ισοτόπων του ρουθηνίου. Σημείωσε ότι όλα αυτά υποδεικνύουν την εσωτερική προέλευση του ηλιακού συστήματος.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Science, δεν συμφωνούν με τις θεωρίες ότι το αντικείμενο της σύγκρουσης ήταν στην πραγματικότητα ένας κομήτης που αποτελείτο από πάγο και σκόνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Δωδεκανήσων για σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα