ΑΘΗΝΑ
06:40
|
20.09.2024
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με πολλαπλές δασικές πυρκαγιές στις επαρχίες του Αϊδινίου, Σμύρνης και Μανίσα της Τουρκίας.
Πυρκαγιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλαπλές δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε στις επαρχίες Αϊδίνιο, Σμύρνη και Μανίσα της δυτικής Τουρκίας, με τους πυροσβέστες να εργάζονται ακούραστα για να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώνονται.

Στην περιοχή Μπόζντογαν του Αϊδινίου, εναέριες και επίγειες ομάδες καταπολεμούν πυρκαγιά που ξέσπασε στα ανώτερα τμήματα της συνοικίας Αλχισάρ την Παρασκευή.

Η πυρκαγιά έχει ενταθεί κοντά στα σύνορα με την περιοχή Καβακλίντερε της Μούγλας, επηρεάζοντας αρκετά χωριά. Οι αρχές έχουν εκκενώσει ορισμένα σπίτια στη γειτονιά Ορμέπιναρ για προληπτικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ, η επαρχία της Σμύρνης δίνει μάχη με τις πυρκαγιές σε τρεις συνοικίες. Μια μεγάλη πυρκαγιά στο Κορδελιό, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, έχει επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και μια βιομηχανική ζώνη, αναγκάζοντας την εκκένωση τριών γειτονιών.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα που είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες νυχτερινής όρασης αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι προσπάθειες συνεχίστηκαν το πρωί με τη βοήθεια δύο αεροσκαφών και επτά ελικοπτέρων.

Στη συνοικία Μπαλικλίοβα της Ούρλα και στη συνοικία Σασάλ του Μέντερες στη Σμύρνη, το Σάββατο ξέσπασαν επιπλέον πυρκαγιές σε θαμνώδεις και δασικές περιοχές.

Τα επίγεια συνεργεία έδωσαν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με το ξημέρωμα αναπτύχθηκε εναέρια υποστήριξη για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Οι πυροσβέστες παραμένουν δεσμευμένοι να θέσουν υπό έλεγχο αυτές τις πυρκαγιές.

Στην επαρχία Μανίσα, μια δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τετάρτη στην περιοχή Γορντές εξαπλώθηκε στις περιοχές Σάλιχλι και Γκολμαρμαρά.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Σμύρνης έχει αναπτύξει σημαντικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων 7 ελικοπτέρων, 66 πυροσβεστικών οχημάτων και 550 ατόμων για την καταπολέμηση των φλογών. Αρκετά χωριά έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση καθώς οι πυροσβέστες εργάζονται για να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Τα αίτια των πυρκαγιών παραμένουν υπό διερεύνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα