ΑΘΗΝΑ
13:30
|
21.09.2024
Το έγγραφο σημειώνει επίσης τη δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα θέματα των συνομιλιών του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ θα είναι ο αζεροαρμενικός διακανονισμός, σύμφωνα με το υλικό για την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στο Μπακού.

«Οι Πρόεδροι θα ανταλλάξουν απόψεις για επίκαιρα θέματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής, ιδίως για την αζερικανο-αρμενική διευθέτηση», αναφέρει το έγγραφο.

Σημειώνεται ότι τα βασικά καθήκοντα παραμένουν η υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης και οριοθέτηση των συνόρων Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και η απεμπλοκή των οικονομικών και υλικοτεχνικών δεσμών στην περιοχή. Η βάση για αυτό θα πρέπει να είναι οι τριμερείς συμφωνίες του 2020-2022.

Η Μόσχα τονίζει την ετοιμότητά της να συνεχίσει να συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ερεβάν και Μπακού.

Το έγγραφο σημειώνει επίσης τη δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν. Τον Φεβρουάριο του 2022, οι δύο αρχηγοί κρατών υπέγραψαν Διακήρυξη για τη συμμαχική συνεργασία και συνολικά το νομικό πλαίσιο των διμερών σχέσεων περιλαμβάνει περισσότερες από 150 συνθήκες και συμφωνίες.

Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 7,1% σε δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ρωσικές άμεσες επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν ανήλθαν σε περίπου 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περισσότερες από 1,2 χιλιάδες εταιρείες με ρωσικό κεφάλαιο δραστηριοποιούνται στη δημοκρατία.

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 18-19 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 31 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα