ΑΘΗΝΑ
14:46
|
20.09.2024
Εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα της Νότιας Ασίας αντιμετωπίζουν διακοπές στο διαδίκτυο για σχεδόν 2 εβδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πακιστανική κυβέρνηση υποστήριξε την Κυριακή ότι δεν έχει καμία σχέση με τις συνεχιζόμενες διακοπές στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν επηρεάσει τις διαδικτυακές επιχειρήσεις, κυρίως τους πάνω από 2,37 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας που εργάζονται στο διαδίκτυο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ισλαμαμπάντ, η κρατική υπουργός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Shaza Fatima Khawaja δήλωσε ότι οι αναφορές για ανάμειξη της κυβέρνησης στις διακοπές του διαδικτύου είναι «εντελώς ψευδείς».

«Μπορώ να πω με όρκο ότι η κυβέρνηση ούτε έκλεισε ούτε επιβράδυνε το διαδίκτυο», δήλωσε.

Τα σχόλιά της έρχονται εν μέσω διαταραχών του διαδικτύου σε ολόκληρη τη χώρα με εικασίες ότι η κυβέρνηση εγκαθιστά «τείχος προστασίας» για να παρακολουθεί την κίνηση στο διαδίκτυο.

Πρόσθεσε ότι:

Οι αναφορές που υπονοούν ότι το διαδίκτυο περιορίστηκε είναι εντελώς ψευδείς. Το ζήτημα περιοριζόταν σε μερικές υπηρεσίες σε ορισμένες εφαρμογές που δεν κατέβαιναν, γεγονός που οδήγησε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να αρχίσει να χρησιμοποιεί VPN (Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα).

Σύμφωνα με την ίδια, όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιεί VPN για να παρακάμψει τα δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN) ή τις τοπικές προσωρινές μνήμες και να συνδεθεί απευθείας σε live διακομιστές, ασκεί πρόσθετη πίεση σε αυτούς τους διακομιστές, γεγονός που μπορεί τελικά να επιβραδύνει το διαδίκτυο.

Η κυβέρνηση έχει ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης X, περιγράφοντάς την ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια», αναγκάζοντας τους χρήστες να βασίζονται σε VPN.

Διακοπές που προκαλούν τεράστιες απώλειες

Η επιχειρηματική κοινότητα, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, από την πλευρά τους, επέκριναν την κυβέρνηση για τα συχνά προβλήματα συνδεσιμότητας, τα οποία προκαλούν «τεράστιες» οικονομικές απώλειες.

«Το Πακιστάν είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες λόγω των διακοπών του διαδικτύου», δήλωσε ο Tufail Ahmad Khan, ο επικεφαλής λειτουργίας της Ένωσης Ελεύθερων Επαγγελματιών του Πακιστάν.

Το Pakistan Business Council, μια ομάδα πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, προειδοποίησε την Παρασκευή: «Πολλές πολυεθνικές εταιρείες είτε σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα κεντρικά τους γραφεία από το Πακιστάν είτε το έχουν ήδη κάνει, καθώς η αναφερόμενη επιβολή τείχους προστασίας προκαλεί εκτεταμένες διαταραχές του διαδικτύου σε ολόκληρη τη χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα