ΑΘΗΝΑ
05:39
|
20.09.2024
Για «νέο χαμηλό» της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ιλάριο Πιαγκνερέλι είχε ήδη «διακριθεί με ρεπορτάζ για την Μπούτσα και έναν νεκρό νεοναζί από τον Δεξιό Τομέα», είπε ειρωνικά η Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον ιταλικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RAI News ότι «βυθίζεται σε νέο χαμηλό», αφού ο ανταποκριτής Ιλάριο Πιαγκνερέλι πήρε συνέντευξη από έναν Ουκρανό στρατιώτη που φορούσε ναζιστικά διακριτικά.

Οι δηλώσεις έρχονται αφότου ο ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός ανακάλεσε δύο ρεπόρτερ του πίσω στην Ιταλία, μετά την έναρξη έρευνας από τη Μόσχα για την παράνομη παρουσία τους στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Την Τετάρτη, η RAI μετέδωσε τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την ουκρανική διασυνοριακή επίθεση στην περιοχή, κατά το οποίο μια ομάδα δημοσιογράφων, ενσωματωμένη στις δυνάμεις του Κιέβου, οδηγήθηκε βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να εμπλέκονται στη σκόπιμη αποκατάσταση Ουκρανών νεοναζί και στην αναθεώρηση των αποφάσεων του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης», δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας μια συνέντευξη που πήρε ο Πιαγκνερέλι από έναν Ουκρανό στρατιώτη που φορούσε σύμβολο που σχετίζεται με ένα τμήμα SS.

Ο ανταποκριτής είχε ήδη «διακριθεί με ιστορίες για την Μπούτσα και έναν νεκρό νεοναζί από τον Δεξιό Τομέα», ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα, αλλά τώρα «βυθίστηκε σε νέα βάθη αφού πήρε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη με ένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με ένα καπέλο με τα διακριτικά της μεραρχίας SS “Leibstandarte Adolf Hitler”». Η οργάνωση των SS στην οποία αναφερόταν η Ζαχάροβα καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είναι πιθανό την επόμενη φορά ο Πιαγκνερέλι να κινηματογραφήσει ένα Ουκρανο-ναζί με τα σύμβολα της μεραρχίας των SS “Reichsfuhrer SS”», πρόσθεσε η Ζαχάροβα. Η εν λόγω μεραρχία των SS σκότωσε από 770 έως και 1.830 αμάχους στην ιταλική πόλη Μαρτζαμπόττο το 1944, στη χειρότερη σφαγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Δυτική Ευρώπη, επεσήμανε η ίδια. Περισσότερα από 200 από τα θύματα ήταν παιδιά, κυρίως κάτω των 10 ετών.

Σε ένα απόσπασμα από ένα ρεπορτάζ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο Πιαγκνερέλι φαίνεται να μιλάει με έναν άνδρα που φορά ένα χακί καπέλο στολισμένο με τα διακριτικά της μεραρχίας SS «Leibstandarte Adolf Hitler». Το βίντεο φέρει το υδατογράφημα «Rai News 24». Το πρωί της Δευτέρας, το βίντεο απουσίαζε πλέον από τον τοίχο του Πιαγκνερέλι στο X (πρώην Twitter).

Σε μια εκδοχή της συνέντευξης που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πιαγκνερέλι ρωτά έναν άλλον Ουκρανό στρατιώτη που έχει μια σβάστικα σε κόκκινο χρώμα στο γιλέκο του, ένα άλλο σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε από τα SS.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα