ΑΘΗΝΑ
15:24
|
29.09.2024
Επιβεβαίωσαν την «δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός κόσμου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ελεύθερου από διπλά μέτρα και σταθμά ή διαχωριστικές γραμμές».
Από τη συνάντηση των Προέδρων Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραγωγικές και ουσιώδεις χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στο Μπακού οι Πρόεδροι Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ και Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας πως πραγματοποιήθηκαν σε «ατμόσφαιρα πλήρους κατανόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που ξεκίνησε την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αζέρου ομολόγου του.

Μεταξύ άλλων οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διακρατικές σχέσεις στη βάση αρχών αμοιβαίου σεβασμού για κρατική κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα, ισότητα και μη ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις η μία της άλλης. Ανακοινώθηκε επίσης στενότερη συνεργασία σε τομείς οικονομίας, κοινωνικών και πολιτιστικών σχέσεων σε περιφερειακό επίπεδο, κ.α.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, αμφότεροι τόνισαν τη συνεργασία τους σε διεθνή φόρα και επιβεβαίωσαν την «δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός κόσμου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ελεύθερου από διπλά μέτρα και σταθμά ή διαχωριστικές γραμμές».

Επιπλέον η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την δέσμευσή της να συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Το Ιράν δεσμεύεται να απαντήσει στη δολοφονία από το Ισραήλ διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η δολοφονία του Νασράλα είναι «μέτρο δικαιοσύνης»

Το επικαιροποιημένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επισημοποιείται

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα